Состояние и перспективы применения озона в агропромышленном комплексе

М. П. Бутко, В. С. Фролов, А. Ф. Першин

Аннотация


The research conducted by means of scanning electron microscopy has proved that the aftereffect of ozonization for microorganisms population results in the formation of heteromorphic cells, typical of L-transformation. Moreover, L-forms are able to reverse to the original form. Bactericidal concentration of ozone, alongside with the ruin of a part of the population, leads to the formation of stable L-forms, unable to reverse (32). In addition, some special experiments have proved that the effectiveness of the bactericidal impact of ozone is increasing when the air temperature drops down and its humidity rises (8).

Полный текст:

PDF


DOI: https://doi.org/10.30906/1999-5636-2003-3-39-46

Ссылки

  • На текущий момент ссылки отсутствуют.


Наши партнеры:



  

 

Подписаться на наши издания Вы можете через почтовые каталоги агентства «Роспечать» и Объединенный каталог «Пресса России»а также на сайтах агентств «УП Урал Пресс», «Информнаука»«Прессинформ» и «Профиздат».

© Издательский дом «Фолиум», 1998–2022