К вопросу об использовании белковых маркеров в оценке морозостойкости озимой мягкой пшеницы

Н. К. Губарева, Н. В. Алпатьева

Аннотация


The possibility of the use of protein markers when evaluating frost-resistance within specific selection groups has been shown by the analysis of gliadin electrophoretic spectra and pedigree of 280 varieties of soft winter wheat with various frost-resistance level. In doing so, it is necessary to know gliadin genotype spectrum of a frost-resistant variety which has been used as a source of this character in the selection what allows controlling its incorporation in newly developed varieties.

Полный текст:

PDF


DOI: https://doi.org/10.30906/1999-5636-2002-3-31-34

Ссылки

  • На текущий момент ссылки отсутствуют.


Наши партнеры:



  

 

Подписаться на наши издания Вы можете через почтовые каталоги агентства «Роспечать» и Объединенный каталог «Пресса России»а также на сайтах агентств «УП Урал Пресс», «Информнаука»«Прессинформ» и «Профиздат».

© Издательский дом «Фолиум», 1998–2022